Boghvedegrød; sund og nem hverdagsmorgenmad!

Opskrift på boghvedegrød

Slut med sommerferie og hverdag igen for mange. Selv har jeg endnu ikke holdt min ferie endnu, men jeg kan forestille mig, at man lige skal i gang igen efter sådan en pause, og måske søger sund og hurtig inspiration. Derfor vil jeg lige dele min favorit når-det-ska-gå-hurtigt-morgenmad herinde. Det er selvfølgelig 1.) vafler som du laver en ordentlig stak af f.eks. søndag og gemmer til hele ugen. (Nedfrysning går fint og tøes op på et splitsekund)

Og så 2.) er min all time favorite boghvedegrød. Jeg har eksperimenteret med den perfekte boghvedegrød længe, og har endelig fundet det gode trick; nemlig at tilsætte lidt havregryn til de sunde boghvedegryn (glutenfri og en bogagtig nød – fremfor kornsort). Det giver den samme tekstur som almindelig havregrød, og med lidt gode krydderier tilsat, får du en grød der smager af en masse og er sundere end almindelig havregrød.

Sund og nem boghvedegrød, 2 personer

1,5 dl boghvedegryn
0,5 dl havregryn
2 dl vand
0,5 dl mælk, f.eks. havremælk
Lidt salt
Lidt kanel, kardemomme og vanilje
(Køb evt. blandingen fra Mill & Mortar som hedder “Brunkager”).

Bland alle ingredienserne i en gryde, kog i et par minutter og tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Top med frisk frugt, peanutbutter, kokosolie, kakaonibs, hasselnødder ristet i ovnen og tørrede kokosflager + evt. lidt ekstra vanilje, kanel eller måske lakrids.

Skærmbillede 2016-05-23 kl. 08.34.35English version:

The summer holidays are over and even though I still have my vacation coming up (“New York for the first time” – kind of vacation), I would love to just share my favorite quick and healthy breakfast here. It is of course 1. a proper stack of waffles to make Sunday for the whole week (freezing is fine).

And then the second one is my all time favorite buckwheat porridge. I have experimented with the perfect porridge for a long time and has finally found the trick; namely adding a little oatmeal to the healthy buckwheat. It provides the same texture as plain oatmeal, and with some good spices added, you get a porridge that tastes of a lot and is healthier than regular oatmeal.

Easy and healthy buckwheat porridge, 2 persons

0,76 cup buckwheat
0.25 cup oatmeal
1 cup of water
0.25 cup of milk, for example oat milk
Pinch of salt
Some cinnamon, cardamom and/or vanilla
(Maybe the mixture from Mill & Mortar called “cookie spice”)

Mix all the ingredients, let it boil and add more water if necessary. Top with fresh fruit, peanut butter, coconut oil, cocoa nibs, hazelnuts and dried coconut. Maybe some extra vanilla, cinnamon or licorice.

Nem og sund boghvedegrød

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

One thought on “Boghvedegrød; sund og nem hverdagsmorgenmad!

  1. Pingback: Weekend highlights | CopenhagenByMe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s