Græskar quinoa bowl

Græskar quinoa bowl

Okay seriøst, hvis I endnu ikke har prøvet at lave en såkaldt bowl med bund af quinoa, couscous eller perlebyg, grøntsager og tahindressing MÅ I altså prøve det. Jeg lever af det i øjeblikket – morgen, middag og aften (altså når jeg ikke lige er på farten i den skønne by) – og bliver aldrig træt af det. Du kan variere den på 100 måder, og den er sund, vegetarisk, og sammensat efter sæson. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke for længst er åbnet en københavnsk “bowl” café! (Se også tidligere opskrifter her og her.)

Den her version er med bagte græskar, rødkål og kikærter. Og det er såre simpelt;

Græskar quinoa bowl, 2 stk

1 hokkaidogræskar
Olivenolie
1-2 citroner
Rosmarin
1 pose quinoa (kog hele posen men brug blot ca. 3-4 dl til denne opskrift
1/3 rødkålshoved
1 løg
2 dl kikærter fra dåse eller drænet og kogt.
En håndfuld græskarkerner/hasselnødder
1 avokado
Evt. koriander eller grønkål bagt i ovnen med olie og salt
2 spsk tahin
1 tsk agavesirup

Del et hokkaidogræskar på midten, fjern kernerne, skær det i “både” og bag med olivenolie, citronsaft, rosmarin og salt og peber ved 180 grader i 45-50 minutter.

I mellemtiden koger du en pose quinoa (perlebyg eller couscous.), skærer du rødkål i fine strimler (gerne med mandolinjern) og steger det på en pande, evt. med lidt rødløg og kikærter, med olie, salt og peber og gerne lidt citron.

Herefter kan du putte en håndfuld hasselnødder eller græskarkerner i ovnen på en plade under græskarstykkerne. Det smager fantastisk til.

Og til sidst den vigtigste ingrediens: Tahindressing. Bland tahin med olivenolie, 1/2 dl vand, saften fra en halv citron, agavesirup og salt og peber. Og skær så avokadoen i stykker.

Så mangler du bare at arrangere bowlen: quinoa i bunden, herefter rødkål, tahindressing, græskar, avokado, hasselnødder/græskarkerner, lidt mere dressing og så evt. koriander på toppen eller ovnbagt grønkål.

Græskar quinoa bowl

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

1 thought on “Græskar quinoa bowl

  1. Pingback: Glimt fra ugen der gik i København… | CopenhagenByMe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s