Advents give away: Geniale Grøntsager

Vanløse Blues Give AwayVinderen af denne give away Vikki Rugbjerg Larsen med dette svar: “Rosenkål. Jeg får aldrig nok af de små, grønne banditter! Bagte, dampede, kvarte i salater, pillede fra hinanden i en wok eller favoritten; steg på panden i tamari med sesamfrø, limesaft og ingefær.” 

Jeg fik simpelthen sådan lyst til rosenkål og den tilberedning, da jeg læste svaret. TAK til alle der deltog – aldrig har jeg oplevet så mange gode svar. I er seje!

Glædelig 2. søndag i advent kære følgere. I dagens anledning synes jeg, I skal have mulighed for at vinde kogebogen Geniale Grøntsager fra Nyt Nordisk Forlag. Forfatteren bag er min gode veninde Maria, som I nok også kender under navnet Vanløse Blues.

I har nok også allerede hørt om kogebogen, som har taget byens boghandlere med en storm, der er vildere end Gorm og Helga, og hvad de ellers hedder.  Bogen er delt ind efter grøntsagstyper og indeholder alverdens lækkerier fra supper og dressinger til falafler og selvfølgelig en masse salater. Bogen er i øvrigt en oplagt julegaveidé til den der gerne vil spise flere lækre grøntsager. Og hvem vil ikke det?:)

Maria har endda snart ikke flere bøger tilbage. Jeg har dog fået lov til at udlodde en her på bloggen, hurra! Og I kan deltage ved at svare på følgende spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet;  “Hvad er din yndlingsgrøntsag – og hvorfor?” 

Give awayen slutter i morgen, mandag d. 7. december kl. 12.

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

61 tanker om “Advents give away: Geniale Grøntsager

 1. Jeg elsker grøntsager, og gerne mange og flere forskellige af slagsen til hvert måltid. Én af mine favoritter må være aubergine, da det bare er lækkert til alt! Jeg eeeelsker aubergine om sommeren på grillen, mhm, eller som ‘lasagneplader’, eller blot på panden med en masse andre grøntsager til noget lækkert a la wok!

 2. Jeg elsker knoldselleri. Selvom den er besværlig at rengøre så smager den skønt. Jeg bruger den både frisk i salater, hel bag i ovnen med krydderier og revet i röstier 🙂

 3. Jeg er vild med aubergine.
  Den har så mange udtryk.
  Den kan blive sprød og knasende, når den er skåret i tynde skiver og stegt. Med honning og salt på er det en gudespise.
  Den kan blive blød og mild, når den bliver stegt i tern i en lækker olivenolie.
  Og i forening med andre grøntsager giver den en lækker fylde og fin smag.
  Den kan bruges til at pakke andre fødevarer ind i, aubergineruller med gedeost f. eks. Eller den kan bruges som lagdeler i en lasagne.
  Grillet hel på grillen og derefter skrællet og hakket med citronsaft og hvidløg, er for mig smagen af sommer.

 4. Min ynglings grøntsag er en rødbede eller en rabarber. De kan begge bruges i både det salte og det søde køkken.

 5. Min favorit grønsag er guleroden. Fordi den ganske enkelt bare smager lækkert – i alle afskygninger! I desserter, sammen med rodfrugter, rå og som stænger til diverse dyppelse. Jeg holder dog også rigtig meget af rødbeden! Den er smuk og kraftfuld!

 6. Min yndlingsgrøntsag er kål! Jeg elsker det i salater, gryderetter, wokretter, på pizza og jeg kunne blive ved. Det er sådan en lækker og alsidig grøntsag. Ovenikøbet er den billig og nem at få fat i. 🙂

 7. Geniale Gulerødders !!
  Jeg er så stor fan af gulerødder. De har en absolut smuk farve! Derudover benytter jeg dem til så mange lækre sager. Jeg kan finde på at bruge dem som “pasta” til pasta med kødsovs, at putte dem i min morgengrød så den bliver sød og fyldig (absolut favorit ret!) og gulerodskagen er vist heller ikke til at komme uden om… MUMS! Ej at forglemme gulerodsstængerne som både de mindste og min sultne morfar som ellers aldrig vover sig grøntsagsfadet spiser på livet løs i “ulve”timerne…
  Genialt er Gulerødders-Gnaveri !!

 8. Det er virkelig et svært spørgsmål – elsker dem alle på hver deres måde! De kan alle så meget og smager alle så godt til alt og med alt!
  Men hvis jeg skal fremhæve en må det være spidskål, den kan bruges som wrap, den kan snittes i en salat og med en lækker oliedressing eller pesto er den fantastisk i sig selv også! Den kan også komme i wokretter, bruges i stedet for pasta og… ja… ALLE STEDER! KÆMPE SKUD UD TIL KÅLSORTEN

 9. Sødkartoffel (hvis det altså kan betegnes som en grøntsag). Elsker dens mange anvendelsesmuligheder og dens søde smag. – hvis ikke den tæller, så er jeg også svært glad for avocado! Den kan pifte en hver god ret op. Mums

 10. Jeg er kæmpe fan af grønkål (især på denne årstid). Enten som en lækker og frisk grønkålssalat,eller som fyld i tærter ,eller svitset på panden med chili og hvidløg 🙂 Uhm den krøllede fætter kan en del!

 11. Jeg elsker stort set alle grøntsager men må nok indrømme, at broccoli af alle grøntsager altid har været på min topliste. Tror egentlig min begejstring stammer fra min barndom, hvor jeg var den eneste af mine søskende, der med den største glæde tog flere omgange af grøntsagen til aftensmaden, hvilket betød, at jeg stort set kunne have et hoved for mig selv 😉
  Selvom jeg elsker at eksperimentere med diverse andre grøntsager i køkkenet i dag, har broccolien dog hængt fast. Udover at smage rigtig godt er den nemlig super let at tilberede på de dage, hvor det skal gå lidt hurtig – om det så er i rå, bagt, stegt eller kogt form.

 12. Jeg er vild med squash. Den er så aldsidig og smagsfuld. Bruge den som en alternativ spaghetti, i tern i salater eller på pizza, i kødsovsen eller i lasagnen. Den passer både til kød og fisk – men også fantastisk som en erstatning.

 13. Asparges er min farvorite! Desværre ikke noget jeg spiser ofte nok, men så snart det bliver serveret, er det væk på under fem minutter. Spiser det som slik!! Især smørstegte!
  Der er masser af lækre grøntsager, broccoli, græskar, chili og avokado (frugt?), men ja, aparges må være nummer 1!

 14. Jeg har nu fået høre at mand gerne kan kalde hvidløg for en grøntsag, og selv om jeg svært godt kan li’ dem alle sammen, så tror jeg sgu jeg siger hvidløg. Hvorfor? Jo, det er da en meget anvendelig, lille sag, der pifter op den mest kedelige ret, og fungerer som et nærmest magisk krydderi, både i rå, stegt og bagt tilstand.

 15. Min yndlings grønsag må være squash. Den er god til så mange ting og smager fantastisk. Den er også super at “skjule” så ungerne får mere grønt.

 16. Det er svært at vælge en yndlingsgrøntsag – det skifter alt efter årstiden! Men lige for tiden er græskar, især Hokkaido, et hit! Ellers er spidskål, gulerod og friske ærter blandt mine favoritter.

 17. Det må helt klart være spinat, fordi det simpelthen indeholder så meget godt for ens krop, og så synes jeg også bare det fungerer godt til/i næsten alt.

 18. Jeg er ganske vild med knoldselleri, på en gang mild, skarp, krydret og aromatisk. Den er fantastisk alene, men også i selskab med venner. Kan bruges i gryde, i ovn og på pande…og sågar ganske i rå tilstand er den lækker.

 19. Min ynglingsgrøntsag må nok være guleroden. Fordi den smager godt bare at gnaske (specielt de friske fra egen køkkenhave) og så kan de også komme i salater, i ovnen + meget andet!! Bedste snack!
  Kunne virkelig godt tænke mig denne bog, er meget inspireret af Marias verden 😉

 20. Min yndlingsgrøntsag er uden tvivl græskar. Hvis jeg kun måtte spise én ting resten af livet (og ja, selv hvis chokolade også var en mulighed), ville jeg stadig vælge græskar. Den er simpelthen så alsidig!
  Den kan laves til suppe, græskar-fritter, mos, som plader i en lasagne og endda bruges i det søde køkken – græskarvafler eller græskarkage kan for eksempel virkelig anbefales!
  Jeg kan ihvertfald slet ikke få nok af det 🙂

 21. Peberfrugt! Der er næsten intet, som kan gøre mig så glad som en flot, sød og rød peberfrugt❤️ Udover det er jeg vild med gulerødder og rødbeder😃

 22. Spidskål er en af mine favoritter!
  Den kan snittes fint til en kålsalat, blandes i kødsaucen for ekstra grønt eller bruges som wrap. Og så er den super billig! What’s not to like?

 23. Yndlingsgrøntsag er faktisk hvidkål. Den er billig, mætter og så kan den koges, blendes og blandes i alverdens madretter, så ingen mand eller børn nogensinde vil ane at den er i. 😀

 24. Den bog ser godt nok god ud! Men det er et svært spørgsmål, vil helt klart sige det vigtigste er variation. Pt vil jeg dog svare spidskål. Har præsteret at spise 1,5 hoved her i weekenden, mest ved at gå og snacke 😉

 25. Hokkaido ❤
  Den ultimative grøntsag. Jeg blev forelkset fra første gang jeg mødte den for 3 år siden. Waooow. En grøntsag der er god til at lege pomfrit – selvom den ikke er en karoffel, og den kun har 20 kcal på 100g. Den er dejlig cremet i mos og supper. og den er god til at give lidt ekstra "mush" og puf i omeletten eller paté. Jeg kan godt spise hokkaido hele dagen og flere dage. Da der er 20 kcal pr 100g, ryger min almene dannelse, og jeg kan gufle et helt græskar efter det er blevet til mos, eller fritter (i actifry).

  Jeg er for nylig blevet ret stor fan af Vanløse Blues. Jeg synes hun gør det fantastisk. Og det ville være en stor ære, at modtage hendes bog. Den står i forvejen på ønskelisten til jul. Jeg har lige prøvet hendes indiske pakoris. Og trods det faktum, at der ikke er hokkaido i 😜 smagte de fantastisk 

  Glædelig advent ❤

 26. Gulerødder og kål står øverst på listen hos mig, da de har så mange muligheder og kan bruges både rå og tilberedt. Kan ikke rigtig vælge imellem de to 🙂

 27. Gulerødder! Fordi de er perfekte som en snack på farten og en vildt god undskyldning for at spise en masse lækker dip 🙂 Er også ret vild med hvide asparges og friske ærter, fordi det minder mig om sommer.

 28. Jeg havde valgt avocado, men googlede mig frem til, at det var en frugt 😦 Så min yndlingsgrøntsag må blive broccoli.
  Jeg har fået serveret kogt broccoli som det sunde tilvalg, siden jeg var helt lille, og smagen må have vokset på mig, for den dag i dag elsker jeg at spise det som tilbehør til det meste. Det er nemt, hurtigt, billigt og sundt – alt hvad en yndlingsgrøntsag bør besidde! 😉

 29. Kinaradise!
  Jeg kendte ikke rigtig så meget til kinaradiser, inden jeg flyttede til København, men jeg blev studentermedhjælper i et forskningsprojekt, hvor jeg serverede kinaradiser til børnehavebørn med det formål at vænne dem til den lidt kradse og generelt til at spise kinaradise. Jeg fik alle resterne med hjem efter hvert børnehavebesøg, og siden da er jeg blevet lidt afhængig.
  Det bedste ved kinaradiser er, at de altid er KÆMPEstore, ligemeget hvor man køber dem. Masser af snacks, wuhu!

 30. Det er svært… Især når man som veganer ikke spiser andet end grøntsager! 😉
  Lige for tiden er min favoritgrøntsag butternut squash! Det er SÅ lækkert! Man kan arbejde med det på så mange måder… Jeg bager stykker af butternutten og blander i salat, eller som fritter, eller bager den hel med fyld. Koger suppe på den. Laver en puré som jeg vender i risotto, pastaretter eller lign. Koger det med når der laves linsepålæg…. Der er uendeligt mange muligheder, og så er det bare så smuk en grøntsag!

 31. Yndlingsgrøntsag? Den var svær.. Tror jeg spiser alle slags grønsager.

  – Det må blive løg, fordi det er med til at give en grundlæggende smag, til supper, saucer, som smagsgiver, syltet, karameliseret. Løg kan jeg ikke undvære.

 32. Den bog står på MIN ønskeliste! Så krydser lige fingre. Åhr, én yndlingsgrøntsag? Den er svær. Det er så mange der er gode på forskellige måder. Alt efter lyst – og årstid! Men hvis jeg skal sige en, som er favorit i øjeblikket, må det være rosenkål! Fantastisk til vintermad. Jeg er nok lidt en særling, da rosenkål har vært en vinterfavoritt siden jeg var barn 🙂

 33. Jeg spiser peberfrugt hver dag, så det er en af dem. Men smørstegt spidskål eller ovnbagt hokkaido er altså også virkelig lækkert. Og blomkåls mange anvendelsesmuligheder er også helt fantastisk! Åh, jeg kan ikke vælge én 😉

 34. Min favorittgrønnsak er gulroten, Ikke langt unna er rødbeten! Gulrot er nr én fordi den smaker fantastisk, har en knasende konsistens som rå! Jeg spiser minst tre stk hver eneste dag 😊 I tillegg kan den brukes til alt: wok, salat, brød, suppe, mos, burgere… Osv! Gulrotjuice har blitt en vinner etter jeg fikk juice presse 😉 jeg bor i Norge og vil så gjerne ha denne kokeboken 🙂 jeg betaler gjerne portoen hvis jeg er så heldig 👏👏

 35. Min yndlings grøntsag er peberfrugt! Rød eller gul, da de har mest smag. De er gode i både varme og kolde retter, de giver en smuk farve og er også gode alene som snack. Jeg har altid rød peberfrugt i køleskabet, så der er til madpakke eller salat. Jeg elsker deres sødme og sprødhed.
  Jeg er dog ikke så god til at bryde ud af min “grøntsags comfortzone”, så ville gerne bruge bogen til at blive inspireret til at bruge andre grøntsager en de basis grøntsager jeg bruger hele tiden.

 36. Elsker langt de fleste grønsager, men hokadiogræskaret er min favorit. Det er lækker cremet i supper, bliver til sprøde fritter, eller en fyldig ingrediens i en salat – Mums 🙂

 37. Jeg er kæmpemæssig fan af edamemebønner. De smager simpelthen så godt, og så kan de både bruges i salater eller som pesto i en sandwich.
  Hvis de puttes i ovnen -godt kydret med lidt olie, er det jo det rene slik!
  Men altså rent faktisk når jeg sjældent så langt, for de smager ligeså udsøgt helt som de er. 🙂

 38. Broccoli. Det er mega sundt, og det kan bruges på flere måder end de fleste tror. Og så kan jeg godt lide smagen ☺️

 39. Jeg ELSKER hokkaido! Det er verdens bedste grønsag. Bagt i ovnen med dip af en art, som fyld i rispapirruller, i grønkålssalater, i suppe, i hummus.. I ALT:) Hvert efterår/vinter tænker jeg hvad søren jeg skal gøre når sæsonen for græskar slutter. Indtil den tid kommer glæder jeg mig bare dagligt over den fantatiske grønsag.

 40. Jeg er vild med rødbede! Bare farven i sig selv er en god grund, men udover det, så kan rødbede bruges på utallige måder og så smager den bare godt. Min favorit må være en lækker og frisk rødbedejuice. Men en skøn julesalat med rødbede kan virkelig også slå benene væk under mig!

 41. Elsker gulerødder!! Både som snacks og som ingredienser i alt fra juices, kager og almindelige retter! Og så er de fyldt med gode vitaminer💎

 42. Ej det er alt for svært at vælge Camilla!
  Jeg elsker elsker elsker blomkål, spidskål og hokkaido! Og hvis jeg skulle vælge én, så er det hokkaido græskar – især med tahindressing (min nye, ret forsinkede opdagelse) 😉

 43. Det høres måske kjedelig ut, men jeg simpelthen elsker GULERØTTER! For det første smaker den supergodt. Enkelt og greit. For det andre kan man spise den på så mange forskjellige måter: rå, kokt, stekt, grillet, bakt, fritert osv osv. Og den smaker godt uansett. For det tredje: den er så billig! Jeg elsker når grønnsaker som er billige (også når de er økologiske) – da tror jeg nemlig at man spiser mere 🙂 Håper jeg vinner 🙂 Hilsen en norsk fan 🙂

 44. Jeg elsker de fleste grøntsager, lige nu spiser jeg kål hver dag! Hvid, rød, grøn og blomkål. Men jeg elsker friske danske ærter aller højest og spiser dem dagligt i sæsonen som desværre er så kort. Som snacks, i salater, ærtesuppe, i pasta med pancetta og parmasan, i pesto med mynte og jeg kunne blive ved…

 45. Helt klart svampe – og alle slags! De har en fantastisk smag og kan spise dem til hvert et måltid 🙂 Svampe gør altså bare retten lige dét bedre 😀🍽👍

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s