Bagte søde kartofler med bacon, champignon og tomat

Bagte søde kartoflerOkay to ting jeg lige må ud med:

1. Jeg er så vild med søde kartofler, at de var hovedingrediensen i 5 ud af 7 måltider i sidste uge. (*indsæt “abe der holder sig for øjnene-smiley”* ;))
2. Der er så mange spændende nye kogebøger på markedet i øjeblikket, og jeg har testet et par stykker fra Politikens Forlag. Bl.a. “Sunde grønne retter” af Anne Hjernøe, som er inspirerende i al sin enkelthed. Jeg har faktisk ikke andre af “AnneMad”s tidligere kogebøger – og først nu ved jeg, hvad jeg er gået glip af. Jeg kan virkelig li’ hendes stil! Opskrifterne er varierede, og ingredienserne er sunde og simple.

Bagte søde kartofler

Alt i alt har 1. + 2. nu efterladt mig med en ny afhængighed: bagte søde kartofler. Hallo there, siger jeg bare! Ja, jeg kunne jo nærmest have lyst til at starte min egen foodtruck med skabningerne ala Tonis Lángos på Nørreport og sælge ud af dem. Ah ok, måske ikke – men I kan formentlig følge min begejstring.

AnneMad laver kartoflerne med græskarsmør – en sammensmeltning af græskarkerner og smør (det enkle igen) og foreslår også at supplere med serrano/bacon toppet med karse. Mine blev med kalkunbacon, soltørrede tomater, champignon, smør, solsikkekerner og karse. Og nøj da en herlighed! Jeg lavede to af de kæmpestore kartofler og planen var at gemme den ene, men det skete så ikke (*indsæt abe igen*). Haps det er godt. Og mange flere kombinationer skal klart testes herhjemme i min egen lille Østerbro food truck.

Bagte søde kartofler
Bagte søde kartofler med kalkunbacon, champignon og tomat, 2 personer

2 store bagte kartofler (eller fire lidt mindre, men ikke for små)
1 pakke kalkunbacon
En håndfuld champignon
4 hele soltørrede tomater
4 spsk smør
Topping:
Karse
1 dl solsikkekerner
Evt. radiser

Vask og skrub kartoflerne rigtig godt og tør dem hårdt, evt. med et tørt viskestykke. Skær et kors øverst på en af langsiderne og bag dem på en bageplade ved 200 grader i ca. 40 minutter (afhængig af størrelse – mine var kæmpe og fik nærmere 50 min.)

Rist solsikkekernerne på en tør pande og lade dem afkøle. Skær champignon i mindre stykker, og marinér dem med olie, skær også bacon i mindre stykker og læg begge ting i ovnen på en bageplade sammen med de søde kartofler. Tag dem ud igen efter 10 minutter. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker og rør dem sammen i en skål med de ovnbagte champignon og bacon.

Når kartoflerne er færdige, trækker du forsigtigt i flipperne fra korset og fjerner noget af kødet, så der er plads til fyldet (jeg gemte det til næste dag og brugte det til vafler). Put herefter 2 spsk smør i hver kartoffel og lad det afkøle.

Fyld halvdelen af din grøntsags/bacon blanding i hver kartoffel, top med karse, solsikkekerner, evt. radiser og servér med det samme til noget kød eller salat.

//Kogebogen i dette indlæg er sponsoreret af Politikens Forlag//

Bagte søde kartofler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 thoughts on “Bagte søde kartofler med bacon, champignon og tomat

  1. Åhr tusind tak Cecilie – hvor er du sød! Sjovt du lige skriver det – havde faktisk tænkt den skulle være med gedeost næste gang. Og honning også lyder bestemt ikke dårligt. Tak for tip!:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s