Røræg-vafler med bacon og asparges fra “Meny”

Røræg-vafler med bacon og asparges fra "Meny"

Asparges-tid. Både hvide og grønne, og godt til alt. Selvfølgelig også vafler. Og røræg og bacon. Og morgenmad/brunch generelt.

Til det omtalte Meny-event sidste uge fik vi bl.a. nogle lækre asparges med hjem samt pesto fra deres eget mærke “Gestus”. I lørdags ville jeg så bruge de to ting til en god omgang røræg og kalkunbacon.

Røræg-vafler med bacon og asparges fra "Meny"

Pludselig tog den idé fart, og jeg fik lyst til at lave vafler også, så jeg kunne holde mig mæt længe (god appetit kræver gode forberedelser ). Vafler med røræg med asparges og kalkunbacon: det er altså en fridags (i dagens anledning ) -morgenmad, der er for vild på lækkerheds-skalaen. Uden at indeholde hverken hvede, sukker eller mælkeprodukter.

Røræg-vafler med bacon og asparges fra "Meny"

Røræg-vafler med bacon og asparges fra “Meny”, 2 stk

Vafler:
1/2 revet squash
2 æg
1 dl kikærtemel (eller andet mel)
2 spsk loppefrøskaller
Salt

4 skiver kalkunbacon2 æg
Lidt mælk (nødde eller soja går også fint)
8-10 asparges
Pesto (hjemmelavet, fra Gestus eller en helt tredje variant. Jeg foretrækker dem, der er lavet på olivenolie, og de kan være lidt svære at finde.)
Frisk timian

Placer først de fire skiver kalkunbacon på en bageplade og bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader.

Rør i mellemtiden ingredienserne til vaflerne godt sammen og lad dejen stå i 5-7 minutter. Tænd for vaffeljernet og når dejen har trukket, puttes (kokos)olie på jernet og vaffeldejen fordeles med en ske i jernet, så den når ud til kanterne. Gentag så du har to vafler.

Mens vaflerne bager, skyller du dine asparges og skærer dem i stykker på ca. 2 cm. Pisk herefter de to æg sammen med mælk. Steg asparges-stykkerne på en pande i noget olie og tilsæt efter 5 minutter æggemassen og rør godt (men stille og roligt rundt med paletkniven, så du får luftige og fine røræg ud af det. Tilsæt salt og peber og lidt friske timiankviste.

Når vaflerne er færdige, fordeles de på to tallerkner, pesto smøres på og herefter fordeler du dine røræg med asparges på vaflerne og til sidst kalkunbacon. Top med frisk timiankviste og servér med det samme på brunchbordet.

Røræg-vafler med bacon og asparges fra "Meny"

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

One thought on “Røræg-vafler med bacon og asparges fra “Meny”

  1. Pingback: Boghvedegrød; sund og nem hverdagsmorgenmad! | CopenhagenByMe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s