Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

Er det ikke bare noget med, at man lige nu går rundt med sådan en never disappearing-grilllyst i maven. Som om man hele tiden kan mærke suset, smage strejfet og dufte den der helt ubeskrivelige og meget nostalgiske røgede grillaroma i næsen? En stemme der råber; “afsted til Fælledparken, Amager Strand, Ørstedparken, Bryggen.. et eller andet. Nu!”

Eller er det bare mig? Jeg elsker at grille! Det er måske min yndlings-sommerting. Og i min barndom har vi tit fået hvidløgsflütes til grillmaden, så det hører ligesom til. Og det gør det stadig. Dog i en anden form. Jeg har nemlig lavet min egen fortolkning af hvidløgsflütes i disse hvidløgsvafler, som er uden mel og konserveringsmidler, men fyldt med spændstige vitaminer, godt med fedt (smør) og en intens smag af hvidløg. De bliver fast inventar på mine grilleventyr her til sommer – så meget kan jeg sige 🙂

Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

Hvidløgsvafler, 2 stk

2 håndfulde broccoli (brug gerne stilken)
2 æg
1/2 dl mandler blendet til mel (almindeligt mel, fuldkornsmel mm. kan naturligvis også bruges)
1/2 dl sesamfrø (evt. blendet)
En spsk loppefrøskaller
1 spsk vand
4-5 spsk smør
1-2 fed hvidløg
Lidt timian
Salt og peber

Blend broccoli helt fint i en blender/løghakker. Hæld det herefter i en skål, tilsæt (mandel)mel, æg, sesamfrø, loppefrøskaller, vand, lidt timian, salt og peber og rør godt rundt. Lad massen hvile i 5 minutter. Efter 5 minutter hælder du godt med kokos- eller olivenolie på vaffeljernet og laver to vafler – enten i et dobbeltjern eller to omgange i et almindeligt vaffeljern. I mellemtiden laves hvidløgssmørret sådan: blødgør smørret i en skål og bland det med presset hvidløg, lidt timian og salt og peber.

Når vaflerne er færdige, kan du enten smøre hvidløgssmør på og servere dem enkeltvis, eller du kan “klappe dem sammen” (det synes jeg fungerer bedst), så de ligger dobbelt og har en masse hvidløgssmør i mellem sig. Denne dobbeltvaffel varmes i ovnen (eller en toaster) og kan dermed holdes lun, til den skal serveres. Skær den herefter i mindre snitter og server til den komplette grilltallerken eller andre lækkerier.

Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

7 thoughts on “Alternativt hvidløgsbrød: Hvidløgsvafler

  1. MUMS! kan jeg så melde tilbage herfra.
    Disse vafler satte lige prikken over i’et i min læseferie, helt seriøst: NAM! 🙂
    Fandt din blog gennem instagram, må nok sige, at jeg er blevet noget så afhængig…
    Bliv ved med det du gør, tak!!
    God Sommer!!

    • Tusind tusind tak, Lisa. Hvor er det bare dejligt at høre. Både at hvidløgsvaflerne har reddet din eksamensperiode (jeg ved hvor meget det kan betyde) … Og at du er glad for at følge med! Jeg skal gøre, hvad jeg kan for at holde fast i dig herinde 🙂

    • Tusind tak Samantha! Det er så dejligt at høre… Og de kan virkelig også anbefales. Jeg synes iøvrigt også, at du har en virkelig skøn blog! Og tillykke med præmien i Kikkoman-konkurrencen… Dit bud ser rigtig lækkert ud! 🙂 Kh Camilla

  2. Pingback: Tomatvafler med chili og paprika: Spis brød til, København! | CopenhagenByMe

  3. Pingback: Broccolisuppe med gedeost og tomatpesto – til ære for ny “Cappuccino” | CopenhagenByMe

  4. Pingback: Glædelig Vaffeldag! | CopenhagenByMe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s