Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)…

Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)...

Den der traditionelle danske drømmekage. Gul bund – brunt fyld.. den er der godt nok mange danskere, der er glade for. Personligt har jeg aldrig været helt oppe at ringe. Måske fordi jeg foretrækker kager, der har en eller anden form for chokolade-strejf. Heldigvis er der så den mørke chokoladekage – eller den-du-ved-nok-kagen, guf-guf kagen, kaffe-kagen og hvad den ellers bliver kaldt(?) Anyway … Brun bund – brunt fyld. Chokolade og kaffe mødes i samme svampede herlighed. Den er jeg glad for!

Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)...

En dag tænkte jeg, at man måtte kunne lave den i en sund udgave. Det krævede lidt øvelse og koncentration i køkkenet, mildest talt. Til gengæld resulterede det i en sindssygt god kage, som sagtens kan konkurrere med den populære sunde tunge chokoladekage – i hvert fald ifølge min mave. Usund… sådan ser den ud og sådan smager den. Men hokus pokus.. naturlige og sunde ingredienser hele vejen lyder varedeklarationen på. Og endda en pokkers masse proteinrige bønner har den i sig. Så kan man da tale om fortryllende kage-magi.

Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)...

 

Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)

Bund:
1 dåse sorte bønner
5 dadler
1 moset banan
3 æg
1 espresso-shot
2 store spsk kokosolie
2 dl mandler
1 dl hasselnødder
2 dl kokos
5 spsk kakao
1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
Fyld:
10 dadler
1 spsk kokosolie
3 dl kokos
1 espresso-shot
1 tsk vanilje
5 spsk kakao

Lav først to espresso-shot som du stiller til afkøling. Blend herefter bønnerne i en blender eller løghakker og tilsæt en lille smule vand, hvis den mangler væske for at røre rundt. Blend dadlerne med i samme omgang. Når bønnerne og dadlerne er blendet helt fint, hælder du massen i en skål og tilsætter banan, æg, kokosolie og espresso og rører grundigt rundt. Herefter blender du nødderne og blander dem sammen i en skål med kokosmel, kakao, vanilje og bagepulver. Når disse tørre ingredienser er rørt godt sammen, hældes de sammen med de ‘våde’, og det hele røres endnu engang godt og grundigt sammen. Til sidst fordeles massen i en smurt springform og bages ved 180 grader i 30-35 minutter eller når strikkepinds-testen er bestået.

I mellemtiden laves den lækre snaskede glasur, og her er det faktisk bare alle ingredienserne, der skal blendes godt og grundigt sammen. Put evt. kokosolie og espresso i bunden af blenderen/løghakkeren, så den har let ved at røre det rundt. Gem evt. lidt af kokosmelet, som du rører i efter blende-processen, hvis du godt kan li’ den grove kokos-konsistens, som den mørke drømmekage, den-du-ved-nok osv. er kendt for. Når kagen er færdig i ovnen og har kølet lidt af, smøres glasuren på. Og der spises – og drømmes løs …

Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)...

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

13 tanker om “Sund mørk drømmekage (den-du-ved-nok)…

  • Tak skal du ha’, Johanne! Jeg er også selv helt vild med den, så den kan virkelig anbefales. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den. Og det skal lige siges, at selvom du fryser den ned, er den stadig helt fantastisk!

   Kh Camilla

   • Jeg prøver den snarest muligt af – evt. på mine forældre og lader være med at fortælle noget om sundhedsaspektet, før de har smagt. Så kan den virkelig blive testet 😉 Selvom de nu normalt også godt kan lide mine sunde kreationer.
    Tak for tippet om frysningen, jeg er dog ikke sikker på, den når så langt 😉
    Ha’ en dejlig dag!

   • Så fik jeg endelig tid til at prøve den. Min mormor og mor var helt vilde med den og imponerede over indholdet 🙂 Min far knap så meget, men han kan heller ikke lide kokos, så det giver vist sig selv 😉 Tak for en dejlig opskrift!
    Mvh. Johanne

   • Hej Johanne,

    Hvor er det dejligt at høre! Fortalte du dem så hvad den indeholdt inden eller efter de havde smagt den?

    Nej, hvis man ikke er til kokos, er den her kage nok ikke helt det rette valg. Og det var så lidt. Er glad for du kunne bruge den. Nu får jeg også selv helt lyst til at bage den igen 🙂

    Kh Camilla

 1. Mmm hvor ser den lækker ud! Den skal prøves! Er dog ikke så meget til kaffe, er der noget andet, man kan bruge i stedet for?

  • Hej Christine

   Altså jeg vil sige, at kaffen i højere grad giver fyldighed og smag til kagen, end at den som sådan smager af kaffe… Men ellers kan du sagtens udelade kaffen – eller måske tilsætte lidt ekstra chokolade eller måske endda Baileys, hvis du er til det?! 🙂

 2. Pingback: Mest populære opskrift og anmeldelse i 2014 var …. | CopenhagenByMe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s