Broccoliboller: faste og fantastiske

Broccoliboller

Broccoliboller

Det er ved at være lang tid siden, jeg sidst har eksperimenteret med grøntsagsboller. Der var en årgang hvor jeg lavede mange boller med både gulerod, pastinak og rødbeder. En opskrift, som I kan finde her – (selvom billederne, mildest talt, godt kunne bruge en grundig make-over )..

Jeg kan desværre ikke huske, hvor det var henne, men en dag så jeg så et billede af broccoliboller på Instagram, som gav mig inspiration til at prøve at lave bollerne i broccoli-skikkelse og med en masse kerner og gode ting. Og ding ding ding… Resultatet er blevet så godt og jeg-kunne-spise-dem-hver-dag-agtigt. Simpelthen. De er solide og sprøde på ydersiden, men svampede indeni. Og så nedtones broccolismagen en del af de forskellige solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø.

Bollerne må være det tætteste, man kommer på “the real deal”, som vi finder i Meyer og co.’s vinduer. Hvis man da kan tillade sig at lave den sammenligning. De er gode til morgenmad med tandsmør, ost, nøddesmør osv. De er gode som sandwich og burgere. De er gode uden noget. De er bare gode! …Og ekstra sprøde efter en tur i brødristeren.

BroccolibollerBroccoliboller

Broccoliboller, 10 stk.

1 broccoli
4-5 æg
3 spsk loppefrøskaller
1,5 dl havregryn (eller (mandel)mel)
1 dl sesamfø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Pynt: blå birkes, sesamfrø eller andre frø/kerner.

Blend broccoli i en blender/løghakker (lidt af gangen) og tag gerne stilken med i baduljen (i bedste undgå madspild-ånd). Put det fine broccoli i en skål og blend med det samme havregryn, sesamfrø og hørfrø til en ensartet mel. Bland herefter ingredienserne sammen: broccoli, æg, loppefrøskaller, bagepulver, salt og til sidst melet af havregryn og frø samt solsikkerkernerne. Rør godt rundt i dejen med en grydeske i ca. 5 minutter og lad dejen stå i yderligere 5 minutter, så loppefrøskallerne kan nå at binde væden.

Form herefter til 10 runde boller med hænderne (dejen skal være lidt klistret), læg dem på en bageplade, drys med birkes/frø og bag dem 20-25 minutter ved 200 grader.

Ærtepure

 

 

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

 

15 thoughts on “Broccoliboller: faste og fantastiske

  1. Pingback: Gulerodsboller med valnødder (paleo/low carb) | CopenhagenByMe

  2. Pingback: Farvel til maj: Måneden der gik i byen… | CopenhagenByMe

  3. Pingback: Ærtepuré med valnødder og gedeost | CopenhagenByMe

  4. Pingback: Mest populære opskrift og anmeldelse i 2014 var …. | CopenhagenByMe

  5. Pingback: Sundt morgenbrød: “Københavnske kernevafler”: | CopenhagenByMe

  6. Pingback: Burger med broccoliboller og gulerodshummus ala Smag | CopenhagenByMe

  7. Pingback: Low carb squashboller med skyr og hytteost | CopenhagenByMe

  8. Pingback: Low carb gulerodsboller med hytteost | CopenhagenByMe

  9. I was excited to uncover this site. I need to to thank you for
    ones time for this wonderful read!! I definitely enjoyed every bit of it and I have you saved to fav to look at new things in your blog.

  10. Hejsa 🙂 Jeg skal i dag forsøge mig med din lækre opskrift. Jeg vil dog høre, om du har et forslag til, hvad man kan bruge i stedet for æg, da jeg har en god ven der ikke tåler dette.

    Tak for dine gode opskrifter! 🙂

    Vh Kathrine

    • Uh hvor spændende Kathrine. Og velbekomme 🙂 Bedste alternativ til æg er at lægge chiafrø i noget vand og lade det trække en del timer. Håber du kan nå det?! Alternativt kan du tilsætte en del ekstra loppefrøskaller. For ost er vel også no go? Det kan også bruges 🙂

  11. Pingback: Saftige broccoli eller blomkålsboller – Gluten- og mælkefri | Ren Vanilje

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s