Salon-drinks, blæk, bio(mio) og nedtrampede græsstrå

I have to say: Det indlæg, som jeg i nuværende stund giver mig i kast med, er helt igennem uspækket med arbejde og pligt. Og spækket med fritid og nydelse.
For lige netop det har der været masser af denne weekend – simpelthen ren flottenhejmer-stil.

Fortovs-drinks på Salon 39, Vodroffsvej

Fredag var jeg så-mere-end-bare-almindelig-heldig at blive inviteret på salon. Salon 39. Fortovsplads i aftensolen med en sjat rom ledsaget af lidt forskelligt. Det var hvid kakao og lime. Det var eucalyptus. Det var æggevide. Det var så anderledes, at man bare måtte prøve. Det var så vovet, at det bare måtte smage godt. Og det gjorde det. Virkelig godt.

Indenfor blev man hilst velkommen af en mere dunkel, tung og afslappet hygge. I salonen er det stilet og moderne – helt afgjort. Men det er også gammeldags på en cool måde – ala “Mad Men” spicet op med rekvisitter fra mormors stue eller måske nærmere noget jagtstue-tema.

Blæksprutteringene så jeg hurtigt og tænkte: “Hello there”. Og autentisk er det at dyppe dem i kulsort blæk. Mmmmh aioli smager (også) godt i blæk-forklædning.
Brødet blev serveret lige fra ovnen og fik mig til at tænke: “brandvarmt brød og smør er bare stærkt undervurderet”, og jeg vil påstå, at de stegte auberginer med lime kunne få enhver grøntsagsforskrækket til at genoverveje sine madvaner.

Både burger og mega-bøffen så skøn ud, men vi valgte forskellige retter for at prøve lidt af hvert. Iøvrigt meget smart taktik hvis man vil gøre det til en lille-smule-billigere aften på den småpebrede salon.
Og så må jeg da lige nævne – ja hvorfor ikke? Toilettet! Selv det er en oplevelse værd her på Vodroffsvej. Kig dig i spejlet og se… nej det kan jeg simpelthen ikke afsløre .. men det er ren salon-style!

Grøn Ged på BioMio, Halmtorvet

Lørdag skulle kun stå i bio og flagermusens tegn. Det der begrænsede SU-budget bliver man jo nødt til at tage højde for. Men før jeg havde set mig om, befandt jeg mig på Halmtorvet face-to-face med Vesterbros økologiske mad-mekka. Indrømmet. Jeg har været derinde og lure et par gange – beundret konceptet og retterne, som i “snit indeholder 70% grøntsager – og højest 100%”. Men man kan jo ikke blive ved med bare at se – og ikke røre. Lige præcis derfor blev aftenens bio i det øjeblik udvidet – med Bio Mio.
Det var svært at fravælge både indianer-wok og marokkanske kødboller, men lørdag var en varm dag, så jeg endte med at snuppe en gedeostsalat med bagte rabarber. Konklusion: et solidt og lækkert skridt selvom honning, balsamico og en tur i ovnen (til osten) nu manglede lidt. Muslinger med kokosmælk og ingefær til gengæld – hold da op! De overbeviste mig, og jeg var nu aldeles klar til at blive fanget af flagermusens geniale greb i Gotham Citys gader (i Cinemaxx).

“August kom hid, så jeg kan ligge på et tæppe og glemme alt om tid!” 
Sådan tænker jeg om den måned vi har lige nu  – ikke mindst pga. dagen i går. Dagen man venter på. Dagen hvor hvert eneste græststrå i Østre Anlæg bliver trampet ned af enten fodsåler, fadølsanlæg på højtryk eller tonsvis af tæpper og fatboys.
Stella Polaris. Højst sandsynligt det eneste udendørs-arrangement som får mig frem på trods af regn,  tømmermænd og alverdens andre undskyldninger.

Stella Polaris 2012, Østre Anlæg

Stedet kræver ikke meget af dig. Eneste bekymring er, om du skal finde en græsplet at placere dit tæppe på, stå oppe ved scenen og gribe chill-out musikken på nært hold eller måske gå hen til Ben & Jerry-velgørenhedsbiksen (bestil en is og bestem selv hvor meget du vil betale).
Du kan også selv vælge om øllerne skal være medbragte, og om en hotdogs på pladsen kan friste mere end en salami-klapsammen fra jakkelommen. I år blev den velkendte klapsammen for os dog opgraderet med en lettere tapas-anretning, melon, chilimili og mælkesnitter.

En nonprofit-festival for din og musikkens skyld – ikke andet! Så simpelt kan det være.

Se, det er for mig en god weekend i Kbh 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s